Palvelumme

 Reseptilääkkeiden toimitus ja lääkeneuvonta

Reseptiasiakkaita varten on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Reseptilääkkeet toimitamme suoratoimituspisteissä, jolloin sama farmaseutti palvelee reseptien vastaanotosta lääkeneuvonnan kautta kassatoimintoihin asti. Reseptien käsittelyssä tarkistamme reseptilääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Reseptintoimituksen yhteydessä tarkistamme, onko lääkkeelle saatavilla edullisempaa vaihtoehtoa. Teemme lääkevaihdon asiakkaan päätöksen mukaisesti ellei lääkäri ole kieltänyt vaihtoa.
eResepti Kanta.fi -sivuilla

Reseptien uusiminen

Sähköisten reseptien uusintapyynnöt toimitamme asiakkaan pyynnöstä reseptin määränneelle lääkärille. Uusintaan on varattava aikaa enintään 8 vuorokautta. Uusintapyynnön voi lähettää sähköisesti, kun reseptin voimassaolon päättymisestä on alle 4 kuukautta aikaa. Reseptien voimassaoloaikoja ja uusintatietoja ei voida antaa apteekista puhelimessa.

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelu valmiisiin viikkoannoksiin helpottaa lääkkeiden oikeaa ja turvallista annostelua. Lääkitysmuutosten yhteydessä lääkehävikki vähenee. Jakeluun siirryttäessä tehdään kokonaislääkityksen tarkistus, tarkistetaan mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet, päivitetään lääkelistat ja otetaan käyttöön annosjakelureseptit. Jakelu tehdään koneellisesti annospussinauhoihin tai käsin dosetteihin. Palvelu on maksullinen.
Anja-annosjakelu

Lääkevalmistus

Lääkevalmistus on apteekin perinteinen tehtävä. Valmistamme yksilöllisen ex tempore -reseptin mukaiset voiteet, kapselit, liuokset ja annosjauheet. Valmistettavan lääkkeen toimituksessa on varauduttava pidempään toimitusaikaan.

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus helpottaa asioiden hoitoa asiakkaan ollessa toistuvasti estynyt asioimaan henkilökohtaisesti apteekissa. Laskutamme kuukausittain joko kotiin lähetettävällä laskulla tai suoramaksulla tai e-laskulla pankin kautta.

Lääkejätteitten vastaanotto

Vanhentuneet tai käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätteitä, jotka tulee palauttaa apteekkiin hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodi- ja bromipitoiset lääkkeet sekä solunsalpaajat lajitellaan erikseen, ruiskut ja neulat pakataan astiaan. Muut lääkkeet voi tuoda samassa pussissa ulkopakkauksista poistettuna.
Lisäohjeita lääkejätteiden lajitteluun

Hoitolan palvelut

Apteekissamme toimii Hoitola Helmi, jossa kosmetologi tekee kauneuden- ja terveydenhoitoon liittyviä hoitoja.