Apteekit palvelevat koronavirusepidemian aikana. Toimi näin asioidessasi apteekissa:

Älä tule flunssaisena apteekkiin. Pyydä toista asioimaan puolestasi tai hanki lääkkeet apteekin verkkopalvelusta.

Hae ikääntyneen tai perussairauksia potevan lääkkeet hänen puolestaan. Huomioithan kuitenkin tartuntariskin viedessäsi lääkkeet perille.

Puolesta asioidessa ota mukaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Puolesta asioinnin sähköisen valtuutuksen voi tehdä Suomi.fi-palvelussa.

Resepti- ja itsehoitolääkkeitä voi hankkia etänä apteekin verkkopalvelusta. Lähimmän verkkoapteekin löydät apteekki.fi-palvelusta.

Itsehoitoon tarkoitettuja kipu- ja kuumelääkkeitä toimitetaan toistaiseksi vain yksi pakkaus asiakasta kohden.

Suomessa ei tällä hetkellä ole pulaa eikä lääkkeitä ole tarpeen hamstrata.

Etäasiointi videoapteekilla

Apteekissamme on käytössä Remomedi-sovelluksella käytettävä videoapteekki yhteys.

Lataa Google Play kaupasta tai AppStoresta Remomedi-sovellus. Rekisteröitymisessä tarvitaan sähköposti (toimii käyttäjätunnuksena). Sovellus vaatii vahvan tunnistautumisen (pankitunnukset, mobiilivarmennus) ja sen jälkeen nelinumeroinen turvakoodi, jolla jatkossa pääset palveluun, samoin kuin se toimii salasanana, kun maksat apteekkiostoksesi. Täydennä käyttäjäprofiili. Maksaminen palvelussa onnistuu Visa-, Visa Electron tai Mastercard -kortilla (kortin perustiedot syötetään).

Palvelu on sen jälkeen valmis käytettäväksi. Jos apteekista ei päästä vastaamaan, voit jättää soittopyynnön ja ajan, jolloin olet tavoitettavissa. Videoapteekki yhteys on avoinna ma-pe klo 9-17.

Maksetut apteekkiostot voidaan laittaa haettavaksi apteekin tuulikaapissa olevasta noutolokerikosta. Saat siitä tekstiviestin, jossa on kuusinumeroinen pin-koodi lokerikkoon ja nelinumeroinen pin-koodi ulko-oveen, jos haet ostoksesi apteekin aukioloajan ulkopuolella.