Palvelumme

Reseptilääkkeiden toimitus ja lääkeneuvonta

Reseptiasiakkaita varten on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Reseptilääkkeet toimitamme suoratoimituspisteissä, jolloin sama farmaseutti palvelee reseptien vastaanotosta lääkeneuvonnan kautta kassatoimintoihin asti. Reseptien käsittelyssä tarkistamme reseptilääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Reseptintoimituksen yhteydessä tarkistamme, onko lääkkeelle saatavilla edullisempaa vaihtoehtoa. Teemme lääkevaihdon asiakkaan päätöksen mukaisesti ellei lääkäri ole kieltänyt vaihtoa.
eResepti Kanta.fi -sivuilla

Reseptien uusiminen

Sähköisten reseptien uusintapyynnöt toimitamme asiakkaan pyynnöstä reseptin määränneelle lääkärille. Uusintaan on varattava aikaa enintään 8 vuorokautta. Uusintapyynnön voi lähettää sähköisesti, kun reseptin voimassaolon päättymisestä on alle 4 kuukautta aikaa. Reseptien voimassaoloaikoja ja uusintatietoja ei voida antaa apteekista puhelimessa. Palvelu on maksullinen, katso palveluhinnasto.

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelu valmiisiin viikkoannoksiin helpottaa lääkkeiden oikeaa ja turvallista annostelua. Lääkitysmuutosten yhteydessä lääkehävikki vähenee. Jakeluun siirryttäessä tehdään kokonaislääkityksen tarkistus, tarkistetaan mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet, päivitetään lääkelistat ja otetaan käyttöön annosjakelureseptit. Jakelu tehdään koneellisesti annospussinauhoihin (ks. Anja-annosjakelu) tai käsin dosetteihin. Palvelu on maksullinen, katso palveluhinnasto.

Lääkkeenvalmistus

Lääkkeenvalmistus on apteekin perinteinen tehtävä. Valmistamme yksilöllisen ex tempore -reseptin mukaiset voiteet, kapselit, liuokset ja annosjauheet. Valmistettavan lääkkeen toimituksessa on varauduttava pidempään toimitusaikaan.

Schengen-todistus ja jäljennös sähköisestä reseptistä ulkomaan matkaa varten

Apteekista on saatavissa ulkomaan matkaa varten mukana kuljetettaville lääkkeille:

Palvelu on maksullinen, katso palveluhinnasto.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Oletko epävarma lääkkeiden ottoajoista tai yhteensopivuudesta? Epäiletkö lääkehaittoja?

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille.
Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon.
Apteekki tarvitsee tarkistusta varten tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä. Palvelu on maksullinen, katso palveluhinnasto.

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus helpottaa asioiden hoitoa asiakkaan ollessa toistuvasti estynyt asioimaan henkilökohtaisesti apteekissa. Laskutamme kuukausittain joko kotiin lähetettävällä laskulla tai suoramaksulla tai e-laskulla pankin kautta.

Lääkejätteitten vastaanotto

Vanhentuneet tai käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätteitä, jotka tulee palauttaa apteekkiin hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit, jodi- ja bromipitoiset lääkkeet sekä solunsalpaajat lajitellaan erikseen, ruiskut ja neulat pakataan astiaan. Muut lääkkeet voi tuoda samassa pussissa ulkopakkauksista poistettuna.
Lisäohjeita lääkejätteiden lajitteluun

Hoitolan palvelut

Apteekissamme toimii Hoitola Helmi, jossa kosmetologi tekee kauneuden- ja terveydenhoitoon liittyviä hoitoja.

Kosmetologimme Minna lopetti huhtikuun alussa työt hoitolassamme ja nyt tämän koronaepidemian aikana hoitola Helmi on suljettu. Haemme uutta kosmetologia myöhemmin.

Palveluhinnasto 1.4.2019 alkaen

Palvelu Hinta
Reseptin uusimispyyntö 2,00 € / kerta
Schengen-todistus 5,00 € / kpl
Jäljennös sähköisestä reseptistä ulkomaan matkaa varten 0,50 € / kpl
Koneellinen annosjakelu 7,00 € / vko
Dosettijakelu 7,00 € / vko
Lääkityksen tarkistuspalvelu 45,00 €

Fimean maksut
Erityislupamaksu (ei kiireellinen) 20,00 € / kpl
Erityislupamaksu (kiireellinen) 40,00 € / kpl

Muut
Muovi- tai paperipussi 0,10 € / kpl

Henkilötietojen käsittely apteekissa

Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä: Henkilötietojen käsittely apteekissa.